Cursus Tekenen en Schilderen

Maak kennis met tekenen en schilderen in het atelier van Wil kersten. Heb je talent? Dan is dat mooi meegenomen, maar geen voorwaarde;  iedereen kan leren tekenen en schilderen!  Je krijgt privéles met een bezetting van  maximaal 2 personen per lesdeel

 

Doelstelling: In de cursus worden de basisbeginselen van het tekenen en schilderen behandelt. Je maakt kennis met elementaire beeldelementen als compositie, kleur, perspectief. Maar ook met technische vaardigheden op het gebied van tekenen en schilderen, zoals welk materiaal je gebruikt op welke drager. We tekenen zoveel mogelijk naar de waarneming waardoor de werken in eerste instantie dan ook vooral figuratief zullen zijn. 

 

Opbouw: Elke les heeft een centrale thematiek. De eerste lessen gaan we enige aandacht schenken aan de theorie en kunstgeschiedenis maar ook aan tekenen, want tekenen is de basis van het schilderen. Daarna gaan we aan de slag met de toevoeging van kleur en leren we wat kleuren kunnen doen. Uiteraard leer je zelf de kleuren te mengen zodat je uiteindelijk toe kan met een basispakket aan kleuren.

 

Materialen: Een gedeelte van het materiaal zoals papier, verf, doek, houtskool e.d. is in het atelier aanwezig, en is in de prijs inbegrepen. Alsmede koffie of thee

 

Verschillende technieken:  Ieder materiaal vergt een speciale teken- of schildertechniek. Wij leren je daarom hoe je toon- of schaduweffecten verkrijgt en hoe je een vloeiend kleurverloop bereikt. Ook leer je perspectief tekenen waardoor voorwerpen "diepte" krijgen. Licht en schaduw, compositie, toon, contrast en vlakvulling, al deze technieken komen aan de orde.

Bestuderen van moeilijke theoretische lessen is niet noodzakelijk. In de cursus Tekenen en Schilderen leer je met behulp van voorbeelden en oefenopgaven. Je ontwikkelt gaandeweg een eigen stijl. In de cursus Tekenen en Schilderen leer je in duidelijk taalgebruik hoe je het best te werk gaat en op welke manier je de verschillende technieken combineert met de verschillende materialen. Je persoonlijke leraar helpt je graag hierbij.

 

Kleuren mengen: Primaire, secundaire en tertiaire kleuren: je leert ze mengen. Je leert hun gevoelswaarde kennen, hoe ze elkaar kunnen versterken en waarom ze soms "vloeken". 

 

Stillevens: Het tekenen van een stilleven vergt een heel andere benadering dan het tekenen van een "levend" model.

 

Talrijke onderwerpen: De cursus Tekenen en Schilderen behandelt nog veel meer onderwerpen. Laat  je verleiden en leer er alles over: Schaduweffecten aanbrengen,  perspectief tekenen, vloeiend kleurverloop maken? Verbeter je teken- en schildertechniek met deze cursus. Tijdens de cursus Tekenen en Schilderen besteden we natuurlijk ook de nodige aandacht aan de geschiedenis van de kunst. De klassieke oudheid, de Middeleeuwen, de Renaissance, Barok en Rococo. Aan de hand van fraaie kleurenafbeeldingen wordt je het werk van grootmeesters in de schilderkunst

getoond. Je leert tot welke stromingen deze werken behoren. 

 

Landschappen schilderen: Het tekenen van landschappen is een ervaring apart. Je kunt natuurlijk vanuit je huiskamer werken, maar je kunt ook met een schetsblok de vrije natuur in trekken. Zet een schildersezel in het gras bij een beekje neer. Laat de omgeving op je inwerken. Kijk naar details, proef de sfeer, volg het licht en de schaduw. en schilder. 

 

Schilderen? Begin met kijken: Leer op verschillende manieren kijken. Ontwikkel je schildersoog.  In de cursus Tekenen en Schilderen leer je op verschillende manieren kijken. Hoe je kijkt of waar je op let, dat bepaal je uiteindelijk zelf. Zo ontwikkel je een eigen stijl.

  

Ontplooi je talent met creatieve en inspirerende cursussen in tekenen en schilderen.

Prachtig schilderen, de natuur overbrengen in o.a. acrylverf treffend illustreren; welke wens je ook hebt op het gebied van tekenen en schilderen, naast inspiratie en creativiteit, zijn de juiste vaardigheden de basis voor elk kunstwerk.

Wil je (beter) leren schilderen, kies dan voor een cursus van Wil. Je leert vaardigheden waarmee je je talent verder kunt ontplooien. Je leert anders kijken, doet kennis op over onder meer kleur, vorm, contrast en structuren. Je breidt je fantasie uit en leert je waarnemingen en ideeën overbrengen in je eigen stijl. Je krijgt daarbij begeleiding van een enthousiaste en ervaren docent.

 

Voor wie? De cursus schilderen is bestemd voor iedereen die wil leren schilderen met acrylverf zijn of haar creativiteit wil ontwikkelen. Door de stapsgewijze opzet is de cursus geschikt voor beginners, maar ook voor hen die de basis van het schilderen al beheersen en deze verder willen verfijnen. Wil je direct aan de slag met acryl verf schilderen? Dan is deze doe-cursus echt iets voor jou!

 

Einddoel:  Na afloop van de cursus schilderen weet je welke ”materialen” geschikt zijn voor welk onderwerp en haal je meer uit je eigen creativiteit. Je kent de basistechnieken en maakt straks zelf de mooiste kunstwerken.

 

Programma:   Naar keuze in overleg en beschikbaarheid. 

 Een maal per week een dagdeel van 2 ½ uur          (uitgezonderd vakantie perioden)

 

Dinsdag  :        10.00 tot 12.30 uur   

woensdag :      10.00 tot 12.30 uur  

Donderdag:      10.00 tot 12.30 uur       

 
Kosten Per dagdeel € 17.50 inclusief materiaal.

 Waar: Molenstraat 4 2387 Baarle-Hertog

 

Voor meer info: zie Contact