Wil Kersten Kunstschilder

Hij werd geboren in Geldrop, waar hij als kind veel tijd doorbracht in de Brabantse bossen en velden. Daar ontstond al vroeg de liefde voor de schoonheid van de natuur. Voor Wil is het uiten van zijn creativiteit een elementaire behoefte die bevredigd dient te worden. Het aanraken van, en het scheppen met je handen van alle mooie dingen van het leven is een verrijking. Scheppen niet alleen met je handen, maar zeker ook in je hoofd. Op die manier krijgt kunst beleven een extra dimensie. De liefde voor het vrije schilderen en het kunnen spelen met frisse heldere kleuren passen bij het karakter van Wil. Het is zijn manier van communiceren.

De getoonde sfeer moet iets oproepen, een boodschap overbrengen.

 

Wil Kersten kreeg als twaalf-jarige jongen zijn eerste tekenlessen op de technische school. Daar stonden naast het technisch tekenen ook het creatief tekenen en schilderen op het lesprogramma. Hier werd zijn liefde voor kleuren en vormen geboren. Na enige basis schilder-cursussen in Eindhoven en een cursus buitenschilderen in de omgeving van Nuenen was er voor Wil geen weg meer terug.

 

Daarom besloot Wil samen met zijn Partner Petra Damen in 1995 de opleiding schilderen aan de Academie voor Beeldende kunsten in Berchem en aan het Instituut Roger Avermaetete in Antwerpen te gaan volgen. Daar behaalde hij en zijn partner de hogere graad in de schilderkunst

 

Na een jaar experimenteren besloot Wil zich tot slot in Turnhout te specialiseren in het portret schilderen. Dit was niet zijn ding.

 

Wil werkt het liefst met olie- en acrylverf in vrolijke heldere kleuren. Zijn inspiratie vindt hij in de natuur, zeker nu hij in de mooie omgeving van Baarle-Nassau woont op de grens van België en Nederland. Daar maakt hij lange wandelingen door de bossen en de velden van het fraaie Kempen land.

 

Wil is lid van het kunstenaarscollectief Des-arts in België en van de NABK

Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK) Nederland