Wil Kersten Kunstschilder

Hij werd geboren in GeldropAls kind van een familie met een agrarisch achtergrond bracht Wil veel vrije tijd door in de omgeving van Geldrop. Door zijn leergierigheid kon hij daar de natuur van dichtbij beleven. Mede daardoor zag hij de mooie kanten van het leven en is zijn interesse voor de buitenwereld ontstaan. Dat riep bij hem de behoefte op om al dat moois vast te leggen. Door scheppend bezig te zijn voelde het of elk schilderstuk een verrijking en verlengstuk van hemzelf was. Maar nog is hij niet volleerd want zoals hij zelf zegt; “De ontdekkingsreis in de kunst biedt mij nog vele uitdagingen”

 

De liefde voor het vrije schilderen, het spelen met warme frisse intense kleuren, het steeds geïnteresseerd zijn in nieuwe uitdagingen, geen onderwerp uit de weg gaande, weerspiegelt het karakter van Wil Kersten.

Zijn werk is vaak los geschilderd. Vormen zijn ondergeschikt gemaakt waardoor een bepaalde sfeer wordt gecreëerd dat een gevoel moet over brengen dat voor eenieder anders kan zijn. Dit geeft zijn werk een extra dimensie en zo moet volgens Wil kunst beleefd worden.

Grote voorbeelden zijn voor hem vooral de schilders uit de impressionistische tijd. Na exposities in België, Frankrijk en Nederland is Wil bijzonder blij om nu zijn kunstwerken in hun eigen galerie te kunnen exposeren.

 

Wil volgde in 1995 de opleiding schilderen aan de Academie voor Beeldende kunsten in Berchem en aan het Instituut Roger Avermaetete in Antwerpen. Daar behaalde hij  de hogere graad in de schilderkunst

 

 

Wil is lid van het de NABK

Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK) Nederland